HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Esküvő: Ásó, kapa, anyagi csőd
2006.10.09.

Kétségbeesett mondatok cikáznak ilyenkor arról, hogy mi mennyibe kerül, miként vágja/vágta át a jegyespárt az étterem, és hogyan is lehetne megoldani, hogy Piri néni (akit utoljára négyéves korában látott a võlegény) ugyanolyan jól érezze magát az esküvõi bulin, mint a menyasszony bohém, amszterdami barátnõi.

A tradíciók és a hagyományos esküvõ-felfogás egyre kevesebb embernek szimpatikus, és egyre több olyan menyasszony van, aki máshogy szeretné csinálni: akinek nem az a fontos, hogy minden elvárásnak megfeleljen, sokkal inkább a jó hangulat; az, hogy mindenki nagyszerûen érezze magát, és az, hogy egy esküvõ ne jelentsen teljes anyagi csõdöt az ifjú pár számára.

Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban egyre több olyan honlap, esküvõi magazin jelenik meg, amely arra inspirálja a menyasszonyokat, hogy legyenek minél kreatívabbak és merészebbek: nem kell mindent a hagyományos módon csinálni, sõt. Sokkal jobb lesz egy olyan lagzi, ahol tényleg látszódik a jegyespár egyénisége, és nem állnak be a sorba.

És Magyarországon? Akárhány magyar esküvõi honlapot látogat meg az ember, a köszöntõ szöveg szinte ugyanaz: és . Aki viszont ettõl a dumától rosszul van, nem fehér ruháról és legkevésbé sem tradicionális vacsoráról álmodozott, hanem ne adj isten egy bográcsos buliról DJ-vel, ahol jól érezheti magát mindenkivel, akit szeret, az jobb, ha folytatja a keresgélést.

Forrás: Hajdu-Bihari Napló