HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Személyi hírek az idegenforgalom és a szállodaipar területéről
2006.10.16.

Augusztus elsejétõl Czeiszing Miklós az Autoclub Travel vezetõje. A szakember a Budapesti Közgazdasági Egyetem elvégzése óta, 20 éve dolgozik a Magyar Autóklubnál, szakmai gyakorlatát a német autóklubnál szerezte. Eleinte a beutaztatás tartozott hová, majd a német nyelvú piacok és a rendezvényszervezés. Németül és oroszul beszél.

Bálint Gergely, a Gerand Hotel Ében*** értékesítési vezetõje szeptember 20-án elhagyja jelenlegi munkahelyét, és a Horwath CEE&Russia tanácsadójaként folytatja pályafutását. A fiatal szakember 2005 márciusától vezette a Hotel Ében értékesítését, az azt megelõzõ 4 évben is értékesítési vezetõként dolgozott a Hunguest Hotels központi érfékesítésén, a Hunguest Hotel Aqua-Soltian és a Danubius Spa & Conference Hotel Visegrádban (jelenleg Thermal Hotel Visegrád).

A szálloda új értékesítési vezetõje Szemerjay Viktória, aki 2000-2002 között a Hunguest Hotel Kikelet értékesítési vezetõje, majd 4 évig a Gerand Hotel Ében*** front office managere, 2005-tõl értékesítési munkatársa volt. A Szolnoki Fõiskola vendéglátó és szálloda szakán, majd a Szent István Egyetem gazdálkodási szakának marketingszakirányán végzett, angolul és franciául beszél.

Forrat Tamás, aki hosszú idõn keresztül vezette a nemzeti légitársaságunk utazási irodáját, a Malév Air Tourst, majd saját vállalkozásait, július 1-je óta a Kodolányi János Fõiskola rektora. Az ismert turisztikai szakember feladata új pozíciójában a bolognai rendszernek megfelelõ szerkezeti átalakulás segítése, a stratégia kialakítása, az intézmény menedzselése.

A háromcsillagos Stáció Airport Alliance Hotel vezetését Fancsali Gábor értékesítési és marketingmenedzser, valamint a tulajdonos Optotel Kft.-t képviselõ Kiss Gergõ üzemelési menedzser látja el. Fancsali Gábor korábban a HungarHotels központi értékesítésének munkatársa, majd a Melba Tours beutaztató iroda referenseként dolgozott. Kollin Gergely) nevezték ki október elsejétõl az írországi Ibis Cork igazgatójának. A magyar szakember 9 éve dolgozik az Accornál, korábban a budapesti Etap Hotelnél töltött be különbözö pozíciókat, tavaly június óta pedig az Ibis Dublin West üzemeltetési igazgatójaként dolgozott.

ELHUNYT BUTHIHÉ DR. BEREI IRMA Szeptember 16-án, életének 48. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Buthiné dr. Berei Irma, a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Jogi Fõosztályának vezetõje. A szakember hosszú évekig az MKEH Idegenforgalmi Osztályának vezetõje is volt. Kiemelkedõ szakmai hozzáértéssel irányította a jogi és turisztikai hatósági ügyeket. Végsõ búcsúztatóját szeptember 29-én,14 óra 30 perckor tartották a pesterzsébeti temetõben.

Gergye Angéla szeptember 25-tõt az Adina Apartment Hotel Budapest igazgatóhelyettese, aki új pozíciójában a szálloda értékesítési és marketingmunkáját is irányítja. A fiatal szakember korábban az Andrássy Hotel értékesítési igazgatójaként, majd a mostani váltásig a Queens Court Hotel & Residence értékesítési igazgatójaként dolgozott. A szakember a budapesti Kereskedelmi, Vendéglátó-ipari és Idegenforgalmi Fõiskolán végzett, angolul és németül beszél. Elérhetõségei: telefon: 1/236-8888, fax: 1/236-8888,

Gáspár Szilvia a Well-PRess Kiadó Ktt. értékesítési igazgatója. Feladatai közé elsõsorban a cég értékesítési tevékenységének irányítása, valamint az internetes turisztikai portál (www.vendegvaro.hu), illetve a belföldi turizmussal foglalkozó Vendégváró könyvcsalád hirdetési felületeinek promóciója tartozik. A liatal szakember az elmúlt 8 évben a szállodaipar time-share iparágában dolgozott, az utóbbi 4 évben értékesítési menedzseri posztot töltött be. Elérhetõségei: 20/492-5255, e-mait: gaspar.szilviaŽvendegvaro.hu

Szeptember 1-jétõl Thomas Winkelmanni nevezték ki a Germanwings GmbH ügyvezetõ igazgatójává és az igazgatótanács szóvivõjévé. A szakember elõzõleg a Lufthansa légitársaság amerikai régióért felelõs alelnöke volt. Felelõsségi körébe tartozik a marketing, az on-line értékesítés, a hálózattervezés és a vállalati kommunikáció. Az új vezetõ a Eurowings AG igazgatótanácsának is tagja.

Mózes Péter mesterszakács a Danubius Hotel Astoria konyhafõnöke. 2003-ban vált meg hasonló, a Kárpátja étterembeli posztjától, majd mintegy három éven át magánvállalkozóként mûködött közre nívós induló vendéglátó vállalkozások beindításában, illetve a Danubius Hotels pöstyéni lévõ szállodái gasztronómiai korszerúsítésében is. Szeptembertől < immár véglegesített konyhafõnökként > feladata az Astoria vendéglátásának az új trendre való átállítása.

Szeptember 11-tõl llidus Éva a Best Reisen csapatához csatlakozott, ahol product managerként feladata az árualap folyamatos fejlesztése és bõvítése lesz. A szakember elõzõleg hosszú ideig a Chemol Travel, késõbb a Malév Air Tours kiutazási üzletágát vezette, majd egy évig a Morea Utazási Irodánál dolgozott. Elérhetõségei: telefon 1/46508831137 mellék

Mlinszky Pável személyében szeptember 13. óta új munkatárs látja el a budapesti Cseh Idegenforgalmi Hivatal asszisztensi feladatait. A pozsonyi születésû, osztrák állampolgárságú magyar szakember idegenforgalmi tapasztalatait kamatoztatja ebben a munkakörben: a rendszerváltás elõtti Csehszlovákiában a Cedoknál és a CKM ifjúsági utaztatónál, Bécsben a Wiener Touristverband ügytélszolgálatán dolgozott, az elmúlt három évben pedig Izraelben tevékenykedett utazási irodai területen. Magyarul, csehül, szlovákul, angolul, németül, oroszul és héberül beszél.

Felsen Tamás szeptember 1-jén, 66 éves korában távozott közülünk. Ismét elment valaki, aki évtizedeket töltött el az utazási irodai és szállodaszakmában. A Marx Károly Közgazdaság-tudományi Egyetem külkereskedelmi szakán végzett, angolul és németül kifogástalanul beszélt. Mint annyi kollégánk, õ is az IBUSZ-nál kezdte a szakmát, idegenvezetõként, s egy rövid kitérõ után - 60-as évek végén az Express Ifjúsági Utazási Iroda idegenvezetõi osztályát vezette vissza is tért oda. Az IBUSZ 1970-1975 között a stockholmi képviseletének vezetésével bízta meg, 1983-86 között pedig a londoni képviselet vezetõje volt. A két kiküldetés között a Budapest Tourist vezérigazgató-helyettesi feladatait látta el. 1986-ban váltott a szállodaiparra, a HungarHotels kereskedelmi vezérigazgatóhelyettese lett, s csak a Danubius-fúziót követõen hagyta el a szakmát. Közös megegyezéssel vált meg a szállodacsoportól, távozása után hét évig volt a PricewaterhouseCoopers gazdasági tanácsadója. A magánéletben és a munkájában is fontos volt számára a megjelenés, a pontosság. Mindig elegáns, jól öltözött, udvarias és rendkívül érzékeny volt. Egész életében sokat sportolt, egészségesen élt. Úszott, remekül teniszezett, és az utóbbi években golfozni is megtanult. A rövid ideig tartó kegyetlen betegséggel azonban nem tudott megbirkózni. Emlékét megórízzük!

Turizmus Panoráma