HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Céges utazások és rendezvények kiállítása: versenyfutás a cégekért
2006.10.20.

Szerdán nyitotta meg kétnapos rendezvényét a IV. Business Travel Show, a céges utazások és rendezvények kiállítása. A budapesti Europa Congress Centerben 118 szolgáltató, közöttük szállodák, utazási irodák, konferenciaszervezõk vonultatják fel kínálatukat. A színes paravánok mögött mosolygó hölgyek és urak prospektushegyekkel halmozzák el az érdeklõdõ cégek képviselõit, akik a plazmatévék segítségével virtuális utazást tehetnek az érintett szállodákba, konferenciaközpontokba.

Az ár-érték arány dönt

mondta el lapunknak Zorrkóczy Zoltán, a távközléssel foglalkozó Polynet Kft. ügyvezetõje.

Szerinte a választásnál az ár-érték arány a döntõ, s abban bízik, hogy nagy létszám esetén (150-200 fõ) kedvezményes áron vehetik majd igénybe a kiválasztott szolgáltatatást. A döntésnél elõnyt élvezhetnek az újonnan épült szállodák is, amelyek bevezetõ árakon próbálják magukhoz csábítani a cégeket.

A kiállításra rendezvényszervezõk is ellátogattak, akik számára jó alkalom nyílt arra, hogy új helyszínekkel bõvítsék adatbázisukat. magyarázta Balogh Tamás, a debreceni Clube Service Kft. ügyvezetõje.

Utazásszervezés házon belül

Bár a rendezvényszervezõ cégek valóban mindent bedobnak, hogy megnyerjék a vállalatokat, többen mégis maguk bonyolítják le a céges kiruccanásokat. Közéjük tartozik például az Autóker Holding Rt. is. Mint azt Angyal Tündétõl, az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó cég kommunikációs vezetõjétõl megtudtuk, dolgozóik minden évben rendszeresen részt vesznek közös utazásokon. Elõfordult már, hogy a tréningek mellett vadvízi evezés és síelés is hozzájárult a csapat összekovácsolásához. tette hozzá Angyal Tünde.

Ha lehet, akkor a szoftverfejlesztéssel foglalkozó Novell Magyarország Kft. sem bízza külsõ cégre összejöveteleinek megszervezését. A társaság marketingesei az interneten keresztül bekérik a különbözõ szállodák ajánlatait, amibõl a vállalat menedzsmentje kiválasztja a megfelelõ szolgáltatót. <Évente 2-3 alkalommal utazunk el vidéki csapatépítõ találkozókra, saját szervezésben> árulta el Basa Richárd, a Novell operatív igazgatója.

Az idei év elsõ nyolc hónapjában 30 ezer rendezvénynek adtak otthont hazai kereskedelmi szálláshelyeken. Ez több mint 290 ezer látogatót jelent, akik közel 600 ezer vendégéjszakát töltöttek el nálunk.

A céges utazások egyik elõnye, hogy csökkentik a szezonalitást. A különbözõ tréningeket, tanácsokozásokat, partikat ugyanis leginkább szeptember, október, illetve január és február körül rendezik meg a vállalatok.

Forrás: Mfor.hu