HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Újabb milliárdos beruházás a szegedi repülõtéren
2006.10.20.

Hárommilliárd forintos költséggel utasforgalmi terminál épülhet a szegedi repülõtéren > közölte Nagy Sándor, a város alpolgármestere. A beruházást egy több forrásból finanszírozott fejlesztési program keretében kívánja megvalósítani a tulajdonos önkormányzat. A területen < amelynek rendezési tervét a közelmúltban módosították > egy olyan ipari parkot is kialakítanak, amely elsõsorban logisztikai központoknak és nagy alapterületû raktáraknak ad helyet, de termelõüzemek építésére is lehetõség lesz.

Ezt követõen kezdenek hozzá a most elkészült leszállópálya meghosszabbításához, amely nagy utas- és teherszállító gépek fogadását is lehetõvé teszi. A légibázist üzemeltetõ, az önkormányzat tulajdonában lévõ Szegedi Közlekedési Kft. már elkezdte a program elõkészítését > tette hozzá Nagy Sándor.

A néhány évvel ezelõtt ingyenes vagyonátadással a város birtokába került légibázison eddig több mint 1,5 milliárd forint értékû beruházás valósult meg. Többek között 1185 méter hosszú és 30 méter széles kifutópályát építettek, és olyan navigációs, illetve fénytechnikai berendezéseket telepítettek, amelyek révén a szegedi repülõtér éjszaka és rossz látási viszonyok között is alkalmas 50-60 személyes gépek fogadására. Mindemellett korszerû kiszolgáló létesítmények és gurulóutak épültek, valamint több, a gépeket kiszolgáló speciális jármûvet is beszereztek> közli a Világgazdaság.

Forrás: VG, Mfor.hu)