HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Tízéves a Kartago Tours
2006.10.24.

Tavaly ötvenezer ember utazott az õ segítségükkel és ezzel másodikak a hazai piacon! Saját irodáikon kívül 627 viszonteladó partnerrel, összesen 1300 értékesítési helyen dolgoznak, szinte minden településen jelen vannak, ahol utazási iroda mûködik.

Cégünk fennállása óta az utazni vágyók van: mondta Ben Selma Adelinda, ügyvezetõ igazgató. A tavalyi, nagy sikerû Telefonos Foglalási Osztályunk mellett beindítottuk Online Foglalási Rendszerünket a www.kartagoonline.hu weboldalon, ahol már otthonról is, kényelmesen és könnyedén intézhetik a foglalást.

Tevékenysége roppant sikeres, már egy egész iroda forgalmával felér. Idén megújult weboldalunk. A www.kartagotours.hu címen egyre több naprakész információ található. Üdülõhelyeinkre továbbra is saját charterjáratainkkal, kényelmesen juthatnak el, induláskor munkatársaink a repülõtéren segédkeznek a pontos eligazításban, ügyintézésben. A nyaralás helyszínére érkezéskor, illetve hazautazáskor helyi képviselõink várják az utasokat, intézik az autóbuszos a szállodai közlekedést. A szállodákban elõre megadott idõpontokban állnak az utasok rendelkezésére (telefonon 24 órában elérhetõek), és bármilyen felmerülõ kérdéssel foglalkoznak.

Az elmúlt évhez képest az Iroda nem változtatott saját árrésén, így az árak csak a külsõ kapcsolatoknál mutatkozó változás hatására növekedtek. Van viszont, ahol olcsóbbak lettek. Tunéziában például télen nem kérnek egyágyas felárat a szállodák, némelyik pedig a szobaárakat is csökkentette. Várhatóan sikeres évad áll elõttünk, mert az emberek általában egyik télen síelni mennek, a másikban pedig napsütötte helyeket keresnek fel. Most ez van soron!

A brazil járatunk 2006. december 26-án indul, jelentette be Bajzáth Bea. A Budapest-Fortaleza-Budapest útvonalon közlekedõ, 180 személyes Boeing gépek üzemeltetõje a Travel Service lesz (az elsõ indulás kivételével). A 10, illetve 11 éjszakás turnusokban közlekedõ járat április végéig szállít utasokat. Szállodáink változatlanok, all inclusive és félpanziós ellátás is választható. Fõként a nagy sikerû Oasis Atlantico hálózat közkedvelt. A körútak 5 idõpontban indulnak, külön Ceara-i (Észak-brazil) és Nagy brazil körút létezik. Brazíliába sem vízum, sem védõoltás nem kell!

Kartago Toursról általában az a vélemény, hogy iroda. Igaz ez annyiból, hogy számos < minõségében azonos > utat versenytársaiknál olcsóbban kínálnak. Ugyanakkor igen magas színvonalú, akár hét csillagos(!) szálloda is elérhetõ náluk. Szeretnének új, igényes közönséget is meghódítani, ezért karácsony elõtt két újabb katalógussal jelentkeznek.

A golf és spa katalógus a különleges igényû utasoknak ad érdekes ajánlatot. A minõséggel < csakúgy, mint eddig > ott sem lesz baj. Az iroda munkáját jellemzi ugyanis, hogy évrõl évre egyre kevesebb panasszal találkoznak. Gondok általában abból adódnak, hogy sokan nem olvassák el a szerzõdéseket. Nem tudják, hogy a charter az elsõ és utolsó nap bármelyik órájában indulhat és ez az utazás elõtti napon is változhat. Akik még nem jártak arab országban, gyakran megütköznek az európaitól eltérõ stíluson.

Mások szerint az idegenvezetõ személyes hostess , szinte < gardedám >, pedig neki nincsenek ilyen feladatai! Összességében mégis az állapítható meg, hogy az elmúlt évben igazán komoly panasz egy sem érkezett az iroda ellen.

Forrás és teljes cikk: EuroAstra, Kis János