HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Pécs: Tasnádi úgy véli, 2010-re elkészülnek az új konferencia-központtal
2006.10.30.

Várhatóan már novemberben minden program elindul, a jövõ héten pedig kiírják a koncertterem építésére is a pályázatot. Szerinte < feszített munkával > 2010-ig minden projekt elkészül: a nagy kiállítótér alatt egy eddig kevéssé ismert, de biztonságos technológiával robbantani fognak, a zenei és konferencia-központ helyén lévõ sírokat pedig áthelyezik, vagy ha ez nem lehetséges, akkor sürgõsen új helyszínt keresnek a létesítménynek.

Hiller István kulturális és oktatási miniszter pedig arról beszélt, hogy bármilyen konfliktust hajlandó vállalni azért, hogy az öt nagy pécsi beruházás idõben megvalósuljon. Elmondta: az Európa kulturális fõvárosa program nemcsak Pécsnek, hanem az egész országnak stratégiai fontosságú, majd hozzátette, valószínûleg ezek lesznek az kulturális miniszterségének legnagyobb beruházásai. Hiller István kitért a Magyar Állami Operaház jövõjére is.

Elmondta, a napokban tárgyalt Gérard Mortier-vel, a párizsi opera igazgatójával, és megállapodtak: egy nemzetközi zsûri segíti az operaházat zenei és strukturális megújulásában. A felállítandó bizottság < melynek Gérard Mortier is tagja lesz > dönt majd a leendõ fõigazgatói pályázatokról is.

Forrás: Magyar Hírlap