HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Kevesebb külföldi jön hazánkba a zavargások óta: igazi vesztesek a konferenciaszervezõk lehetne
2006.11.09.

A fõvárosi szállodák elõzetes adatai szerint szeptember 18-a, vagyis az MTV ostroma óta 30-40 ezer vendégéjszakát mondtak le. A szakemberek szerint ilyen visszaesés még soha nem volt Magyarországon. Ha tovább romlik a helyzet < turisztikai szakemberek szerint > sok állás kerülhet veszélybe.

Fekete László, a Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. ügyvezetõ igazgatója szerint, < hogyha visszaesik Budapestnek a turizmusa, és most errõl beszélhetünk, nagyon komoly válsághelyzet van. Budapesten minden nyolcadik munkahely a turizmushoz kötõdik. Tehát itt, ha egy akár 10-15 százalékos vendégéjszaka-visszaesés van, akkor az már több tízezer munkahelyet érinthet. >

A bizonytalanná vált nemzetközi megítélés igazi vesztesei a konferenciaszervezõk lehetnek. A szakemberek szerint egy, az október 23-i összecsapáshoz hasonló esemény, illetve az arról közölt külföldi beszámolók két-három évre vethetik vissza a nagy cégek érdeklõdését. Éppen ezért a budapesti turizmussal foglalkozó társaság december helyett már most, novemberben elkezdi a fõvárost népszerûsítõ internetes kampányát Olaszországban, Németországban és Nagy-Britanniában.

Forrás: Uno.hu