HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
A kulturális turizmus távlatos lehetõségei: Völgyközpont nyílt a kapolcsi csigaházban
2006.11.15.

A helyi problémákat csak helyben lehet megoldani, ezért van szükség egy olyan mikrotérségi információs és menedzseri irodára, mely a problémák megoldásót, a települések együttmûködését, együtt gondolkodásátsegíti elõ.

A Völgyközpont szombaton a Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet tulajdonában lévõ csigaházban nyílt meg ideiglenesen, másfél év múlva átköltõzne a molnárházba < ha annak felújítására meglesz a fedezet. Az indulást az egylet négymillió forinttal támogatta, a jövõ évi tervezett mûködési költség tizenkétmillió forint, mûködésének feltételeit az irodának magának kell biztosítania.

Hoffner Tibor irodavezetõ szerint a falvak jövõjérõl csak közösen lehet gondolkodni. Összefogásra, együtt munkálkodásra van szükség; szeretnének kidolgozni egy völgyadatbázist, értéktérképet, melyben felmérnék és összegyûjtenék a települések adottságait, lehetõségeit, attrakcióit. Az egylet az iroda által új utakat és partnereket keres a térség további fejlõdéséhez, fejlesztéséhez.

A Völgyközpont a taliándörögdi völgykonferencián is bemutatkozott, ahol a fesztiváligazgató az idei rendezvény eredményeit, valamint a jövõ évi terveket ismertette.

Forrás: Napló