HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Indul az évzáró partiszezon
2006.12.06.

Egy volt humánerőforrás-vezető szerint a dolgozóknak szóló rendezvények - ha jól sikerülnek > hangulatjavító gyógyszernek számítanak, közös, nem munkához kapcsolódó élményt ad a kollégáknak. Egy másik szakértő viszont arról számolt be, hogy bár tendenciáról még nem beszélhetünk, de több cég is felhagyott a karácsonyi rendezvényekkel, s a munkatársak inkább egy pár napos utazáson pihenik ki az év fáradalmait.

A határ a csillagos ég

Nem tudnak átlagos vendégenkénti költséget vagy a rendezvények szervezési díjaira vonatkozó értékhatárokat megadni a rendezvényszervező cégek, mert minden egyes megrendelő egyéni igényeit igyekeznek kiszolgálni, ami egyedi, s ezért összehasonlíthatatlan díjakhoz vezet. Az egyik legnagyobb ilyen vállalkozás, a Gála Party Service gyakorlatában például az idei évben előfordult olyan 15 fős céges összejövetel, amely több millió forintba került a megrendelőnek, míg voltak olyan néhány száz fős események, amelyek költségei messze nem érték el ezt a szintet.

2-3 ezertől indul az étel ára

A költségeket illetően minden az igényektől függ > tudtuk meg Vörös Katalintól a Gála junior rendezvényszervezőjétől. A létszámon kívüli két legfontosabb költségtényező a rendezvényhez bérelt terület nagysága, illetve a felszolgált ételek és italok minősége.

Egy budai étterem név nélkül nyilatkozó vezetője szerint nagyjából fejenként 2000-3000 forinttól indul a menü, természetesen ital nélkül. Ők állófogadásokat rendeznek, igénytől függően felszaladhat a személyenkénti ár 6000-7000 ezer forintra. Olyat nem nagyon vállalnak be az éttermek, hogy étlapról válasszanak a megjelentek, általában előre meg kell állapodni a menüről. Étteremtől függően 10-30 százalékot kell előre fizetni, a többit pedig a buli után fizeti ki az adott cég.

A divatos helyszínek

A partiszervezők tapasztalatai szerint idei év egyik divatos helyszíne a Kincsem Park, de a korábbi kedvelt helyek, a Budapesti Történeti Múzeum a Várban, a Szépművészeti Múzeum stb. sem vesztettek népszerűségükből.

Ami az ételeket illeti, ezek összeállításakor figyelembe veszik, hogy inkább férfiak vagy nők lesznek-e a vendégek, hiszen az utóbbi esetben könnyebb fogásokat szolgálnak fel, de számít az is, hogy mennyire fiatalos vagy inkább a hagyományokat követő társaság rendezvényéről van-e szó. Egy céges buli exkluzivitását és persze árát is rendkívüli módon megdobhatják például a felkínált borok > ezek önmagukban jelenetős tételt képezhetnek a költségek között.

Forrás és teljes cikk: (NAPI Online)