HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Együttműködés vagy verseny? A Pro Régió Ügynökség nyitókonferenciájáról
2006.12.11.

A projekt részleteiről és a készségfejlesztő tréningek témáiról Kováts Kornél, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Regionális Fejlesztés Operatív Program (ROP) és INTERREG Közösségi Kezdeményezés Irányító Hatóságának igazgatója és Orosz György, a Pro Régió Ügynökség munkatársa számolt be lapunknak. A Pro Régió Ugynökség a ROP keretében nyert támogatásból valósítja meg a regionális és kistérségi szintű együttműködést elősegítő tréningeket és a kapacitásfejlesztő műhelymunkákat. A projekt célja a kiegyensúlyozott területi fejlődés elősegítése, a megújulásra képes helyi társadalom megteremtése, regionális és kistérségi szintű partnerségi és készségfejlesztő tréningekkel, műhelymunkákkal, valamint hálózatépítéssel.

A program

A regionális és kistérségi szintű együttműködések ösztönzése elnevezésű ROP 3.1.3-as komponens révén valósulhat meg. E komponens a területfejlesztésben érintett önkormányzatok, a civil és a gazdasági szféra közötti együttműködés elősegítését tűzte ki célul. Ennek érdekében képzéseket és tréningeket szerveznek, illetve workshopokat tartanak.

Formailag a végső kedvezményezettek a hét regionális fejlesztési ügynökség, valamint a Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség Kht. Az igazi haszonélvezők azonban a képzések résztvevői, a nonprofit szervezetek, a vállalkozások és a helyi önkormányzatok alkalmazottai, illetve képviselői > fogalmazott előadásában Kováts Kornél. A projekt keretösszege 1,33 milliárd forint. Valamennyi projekt megvalósítása folyamatban van: már elindultak a partnerségépítő tréninek. (A nyitókonferencia előadásairól és a 2007 március közepéig tartó képzések ütemtercéről további részleteket olvashatnak a Pro Régió Ügynökség honlapján: www.proregio.hu.> a Szerk.)

Teljes cikk és forrás: Kíwári Gábor Pályázatvadász