HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Rekord részvétel a február végi UTAZÁS kiállításon
2007.01.28.

Az UTAZÁS kiállításon az idei díszvendég Szlovénia lesz, a hangsúlyos téma pedig a hazai vízi világ, és először kap kiemelt megjelenési lehetőséget úti cél - ezúttal Vietnám - "ígéretes desztinációként".

A külföldi kiállítók és turisztikai lehetőségek ezúttal is az A pavilonban, a belföldiek pedig két helyen, a B és D pavilonban fogadják az érdeklődőket, de előreláthatóan jövőre már az idén őszre elkészülő új G pavilonban lesz a magyarországi kínálat. Az Utazással egy időben rendezik meg a Culinary Expo és Gasztro Show-t, a II. Leader Expo-t, valamint a 16. KARÁT nemzetközi ékszerkiállítást. A nagysikerű Gasztro Show keretén belül híres emberek, médiaszereplők, híres chefek, illetve szakács tanulók mérhetik össze főzőtudományukat. A gasztronómiai versenyek keretén belül kerül sor a 2008. évi Magyar Sommelier Bajnokság döntőjére is. A Magyar Leader Expo másodízben mutatkozik be az UTAZÁS kiállítás kísérő rendezvényeként "Falu a városban" szlogennel, ahol a Magyar Leader Szövetség nagy sikerű, vidéki életet népszerűsítő, hagyományokat felelevenítő bemutatójára kerül sor. A rendezvény szakmai támogatásáról a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége, valamint a Magyar Turizmus Zrt. gondoskodik. (Forrás: Hungexpo, Turizmus Panoráma: 2008.01.27.)
A szakmai közönség a turisztikai szaklapokban található bónnal vagy a partnerektől kapott meghívólevéllel ingyenesen látogathat ki a kiállítás szakmai napjára.