HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Ötvenezren a megújult őszi BNV-n
2008.09.15.

Az őszi BNV-n mintegy 16 ezer m2-en bemutatkozó közel ötszáz kiállító jelentős árengedménnyel kínálta termékeit, elsősorban az otthon, az energiatakarékosság, az egészséges életmód, a divat és a kultúra témakörében. A felújított vásárközpontban egy stratégiájában és koncepciójában megújult BNV várta a látogatókat. A BNV a Bútorvilággal társult és az idén először szakmai nappal nyitott, melynek konferencia programja a vásár fő profiljához, az otthon, bútor, lakberendezés témaköréhez kapcsolódott. A BNV „rövidebb és ütősebb" öt napos időtartamú volt. A tematikus napokon mindig más célcsoport állt a fókuszban s nyújtottak különböző kedvezményeket. A szakmai napon a kiállítók meghívott partnerei ingyenesen látogathattak a vásárra. Az Ezüst Napon, szeptember 11-én, a nyugdíjasoknak, a Nők Napján, szeptember 12-én a hölgyeknek nem kellett fizetniük a belépőért. A megváltott belépőjegyek árát levásárolhatták, s a belépők ezúttal is sorsoláson vettek részt.
A BNV-n és a Bútorvilágon idén minden eddiginél nagyobb volt a különböző lakberendezési tárgyak választéka. A hazai ismert bútorkészítők, népszerű áruházak, valamint a Magyar Bútor és Faipari Szövetség és a Lakberendezők Országos Szövetségének révén impozáns bemutató várja a látogatókat a vásárközpont új, elegáns G pavilonjában. A hazai piacon kapható különböző funkciójú bútorok, hasznos kiegészítők teljes kínálata volt látható, s a termékeket jelentős vásári kedvezménnyel ajánlották.
A Lakberendezők Országos Szövetsége szervezésében a BNV szakmai napján konferencia várta a lakberendezőket, belsőépítészeket, bútortervezőket és készítőket. Az előadásokat külföldi és hazai előadók tartották. A fő témák között a legújabb trendek, a természetes alapanyagok sokoldalú, kreatív alkalmazása, a csúcstechnológia, a divatirányzatok szerepeltek.
Először mutatkozott be díszvendég a Budapesti Nemzetközi Vásáron és a Bútorvilágon. A kiemelt státust India kapta meg a fogyasztási cikkek és bútorok legnagyobb hazai seregszemléjén. A dél-ázsiai állam nagyszabású, hetven céget felvonultató bemutatóval volt jelen, kínálatukban a kézművesipari termékek szerepeltek a legnagyobb választékban. Minden eddiginél nagyobb arányú volt a külföldi megjelenés. Az egyes országok termékkínálatában a bútorok, különleges lakberendezési tárgyak éppúgy megtalálhatók voltak, mint az egészséges élelmiszerek, a kozmetikumok. Az egzotikumok kedvelői India, Indonézia, Kenya, Kína, Hong-Kong (Kína) és Taiwan különböző árucikkeiből válogathattak. A környező országok közül pedig Csehország, Lengyelország, Románia, Szlovákia és Szlovénia hozta el termékeit. A legmarkánsabb Kína, Taiwan és Románia bemutatkozása volt. A kínai kiállítók standjain az ország könnyűiparának és kézműiparának keresztmetszetét ismerhették meg az érdeklődők. Divatcikkek, lakástextíliák, bútorok, különleges lakberendezési tárgyak, szórakoztatóelektronikai termékek, különböző teák és élelmiszerek várták a látogatókat. Az idei BNV alkalmával mutatkozott be először Taiwan. Kínálatuk középpontjában a szórakoztatóelektronikai és informatikai cikkek szerepeltek nagy választékban. Románia standján pedig többek között egyedi készítésű, kézi faragással díszített, eredeti fa bútorokat, garnitúrákat láthattak és vásárolhattak meg az érdeklődők.

(Forrás: Hungexpo, 2009.09.14.)