HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
A céges rendezvényekről nyilatkozik két szakember
2009.01.12.

Kreatív: Mi az, ami manapság ciki egy céges karácsonyi partin?

   SB: A menny és pokol, illetve a tűz és víz tematika, James Bond és a húszas évek Amerikája. Ezek már nyolc-tíz éve is elég közhelyesek voltak. Mi ilyen, mindenkinek eladható panelkoncepciókat egyáltalán nem használunk.
   OP: A fantáziátlanság, például a gengszter- és cowboypartik. Ezeket már akkor sem vállalnánk, ha az ügyfél kifejezetten kérné. Az öncélú, semmiről sem szóló partik pedig alapvetően nem szoktak túl jól sikerülni.

Mi volt az eddigi legjobb karácsonyi partiélménye?

   SB: Tavaly a Tv2 stúdiójában rendeztünk egy karácsonyi partit filmes gála témában. Az Oltári srácok című musical teljes díszletét használtuk dekorációként, a vendégek pedig a rendezvényen betekintést nyerhettek a kulisszák mögé.
   OP: Egyik ügyfelünknek csináltunk a karácsonyi partijára egy egynapos valódi, élő műsoros tévécsatornát, ami este zenecsatornává alakult át. Egyrészt neves tévés személyiségeket igazoltunk, másrészt az ügyfél munkatársait szerepeltettük a műsorokban.

Mi volt az eddigi legrosszabb karácsonyi partiélménye?
   SB: Egy bankszektorban tevékenykedő ügyfelünk karácsonyi VIP-partija egy állami érdekeltségű helyszínen volt. Annak ellenére, hogy előre jeleztük ügyfelünknek a bejáratnál lévő detektoros kaput, a vendégeket kellemetlenül érintette a belépés. Szerencsére sikerült feledtetnünk velük ezt az élményt az eseménnyel.
   OP: Nem emlékszem negatív élményre.

Melyek idén a legnépszerűbb karácsonyi partihelyszínek?
   SB: Ezer fő feletti létszámú rendezvényekhez kénytelenek vagyunk szűk kínálatból, a Hungexpo, a Syma Csarnok és a Vasúttörténeti Múzeum közül választani, és kisebb létszámú eseményekhez is egyre nehezebb teljesen új, különleges helyszínt javasolni. Az idén még nem elcsépelt helyszínek között a Play nevű helyet és a televíziós stúdiókat említeném, de mi a létszám mellett a koncepciókhoz ajánlunk helyszínt, így folyamatosan keressük az új lehetőségeket.
   OP: Attól függ, mi az ügyfél igénye. Ha tematikus partit szeretne, jobb az üres csarnok, ha hagyományosat, akkor a klasszikus megoldás a színház. Így ugyanúgy népszerű az Opera, mint a Syma Csarnok.

Érzik a pénzügyi válság hatását a karácsonyi rendezvénypiacon?
   SB: Jelenleg azt látjuk, hogy a válság egyelőre a nem tőkeerős, kisebb ügynökségeket érintheti súlyosan. Mi is érezzük a hatását kisebb mértékben, különösen a pénzügyi szektorban szereplő ügyfeleinknél látható büdzsémegszorítás. Előfordult, hogy nem rendeztek meg egy adott eseményt, és jövőre is csak kisebb volumenben valósulhat meg.
   OP: Nálunk senki nem mondta le a karácsonyi partiját, és a büdzsé csökkentését sem tapasztalom. Volt ugyan, aki úgy döntött, hogy idén inkább házon belül intézi a szervezést, de a karácsonyt és az év végét mindenki igyekszik méltó módon ünnepelni. (Forrás: Kreatív, 2009.01.08.)