HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
MaReSz közgyűlés: arccal a tagozati munka felé...
2009.01.23.

Ha zökkenőkkel is, de folytatódik a másfél évtizedes szövetség megújulása. A MaReSz-t korábban irányító három "alapító atya" a tavaly júniusi közgyűlésen került ki az elnökségből, s a leköszönő elnök, Köves Tamás elismerte, hogy voltak bizonyos súrlódások a lelkes fiatalok és a tapasztalt idősebbek között, de a legtöbb fontos kérdésben sikerült megegyezésre jutni, mint például az új alapszabály kidolgozásában. Az egyébként az idősebb korosztályhoz tartozó Szalma Béla új elnök reményét fejezte ki, hogy az együttműködéssel sikerül megoldani az ellentéteket. Az elnök mostani beszámolójában elmondta, hogy a MaReSz képviselőjeként ott van a Nemzeti Turisztikai Bizottságban (az egykori OIB-ben) és a Magyar Turizmus Zrt. kongresszusi tanácsadó testületben, Nagy Gábor alelnök pedig a Regionális Idegenforgalmi Bizottságban. Jó az együttműködés a Szállodaszövetséggel, az Utazási Irodák Szövetségével, illetve az Önkormányzati Minisztériummal és az Országgyűlés Sport és Turisztikai Bizottságával is. Szalma Béla aggodalmát fejezte ki, hogy továbbra sincs megoldás a régóta ígért új, többezer fős kongresszusi központ építésében. Így a Tüskecsarnok esetében tavasszal új pályázatot írnak ki, a Syma Központ beruházása pedig a kerületi vezetéssel folyó vita miatt áll. Úgy vélte, hogy sajnos formális a tagozatok munkája, pedig ennek kellene lennie a perdöntőnek. A tagozati munka megújításáról részletesen is beszélt Nagy Gábor alelnök és sürgette, hogy a hat tagozat még e félévben készítse el a saját működési szabályzatát. Némi vita után a közgyűlés úgy szavazott, hogy egy cég több tagozatban is lehet teljes jogú tag. Mivel júniusban a Felügyelő Bizottság elnöke, Szalma Béla lett a szövetség elnöke, megüresedett posztjára most Éder Zoltánt, a Brill Kft. vezetőjét választották. A FEB tagja maradt dr. Hajós Róbert, de a másik tag üres posztját csak a következő közgyűlésen töltik be.

A MaReSz közel százfős taglétszáma nem változott, mert a közgyűlésen kilépett pár cég, de új tagként fölvették: a CongressLine Kft-t (a Blaguss Kongresszusi Iroda egykori munkatársaiból alakult céget), az Euroshow Kft.-t, az N-Vogue Kft.-t (Silverkart - gokart) és az O-KOS Kft.-t (Master Catering).
A júniusi közgyűlés óta a hétfős elnökség a következő: Szalma Béla elnök, a MOTESZ Kongresszusi Iroda ügyvezetője, Nagy Gábor első alelnök, a Sensation Event tulajdonosa, Stefkóné Vermes Judit második alelnök, a CONGRESS Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője, Makray Balázs, a debreceni Főnix Rendezvényszervező Kht. ügyvezetője, Morlin Franciska, a CHEMOL Travel beutazási & kongresszusi részlegének vezetője, Semsei Rudolf, a Budapest Party Service ügyvezetője és Varga Attila, a DIAMOND CONGRESS ügyvezetője. (Forrás: Eventer tudósítás, 2009.01.23.)