HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Európai turisztikai kutatók konferenciája Budapesten
2010.03.26.

A TTRA éves európai konferenciája kiváló lehetőséget teremt arra, hogy a külföldi szakma figyelmét felhívja Magyarországra és hazánk egészségturisztikai kínálatára.
    A konferencia célja az alábbi területek elemzése:
*    Az életminőség és a jólét növelése érdekében miként változnak a szabadidős tevékenységek, az utazások?
*     A gyógyturizmus fejlődési irányai: a tradicionális gyógyítástól a megelőzésig.
*     A klasszikus (pl. termál, sportturizmus) és az új turizmusformák (pl. holisztikus, kaland) szerepe az egészség javításában és a wellnessben.
*     Befektetések az egészség- és wellnessturizmusban.
*    Specialitások az egészség- és wellnessturizmus tervezésében, menedzsmentjében és marketingjében.
A program részeként április 21-én, délelőtt külön szekciót szerveznek a magyar piac sajátosságainak megvitatására, I. Health Tourism Forum néven. Ugyanezen a napon diákkonferenciát és workshopot is rendeznek, amelyre az érdeklődő diákok mellett az egészségturisztikai témában szakdolgozatukat vagy doktori disszertációjukat író hallgatókat is várják. A konferencia keretében, április 23-án a résztvevők megismerkedhetnek a Magyar Turizmus Zrt. egészségturisztikai marketingtevékenységével, Szűcs Balázs, az MT Zrt. marketingigazgatójának előadásában. A konferenciára a résztvevők különböző tanulmányokkal, kutatásokkal jelentkezhetnek, melyek közül a legjobbat díjazzák. A „Best Paper Award” nyertesének járó díjat Szűcs Balázs nyújtja át április 22-én egy gálavacsora keretében.
    Az egészségturizmus kiemelt termékként szerepel a Magyar Turizmus Zrt. 2010. évi marketingtervében és a 2010-2012-es éveket felölelő marketingstratégiájában is, összhangban a 2013-ig szóló Országos egészségturisztikai stratégiával. Hazánk gazdag egészségturisztikai kínálatára a nagyszabású szakmai eseményen kívül számos más eszközzel is felhívja az MT Zrt. a figyelmet belföldön és külföldön egyaránt.
    Az MT Zrt. a témaévek sorát 2011-ben az Egészségturizmus Évével folytatja.
A konferencia részletes programja az alábbi weboldalon olvasható: http://www.ttra-europeconference.com   (Forrás: Turizmus Panoráma, 2010.03.25.)