HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
MaReSz tisztújítás: radikális változás
2010.07.01.

A MaReSz a B.Braun Aesculap Akadémia konferenciaterében tartotta tisztújító Közgyűlését, amelyen az eddigiektől eltérően már egyből megvolt a taggyűlés megtartásához szükséges több mint 50 %. A leköszönő Szalma Béla az elnökség kétéves tevékenységéről az eredmények között említette a korábban elkezdett szervezeti és működési szabályok véglegesítését, a tagozatok majd mindegyikének aktivizálását, a szakmai munkát, a társadalmi és szakmai kapcsolatok erősítését. Külön is hangsúlyozta a januárban megtartott első MaReSz Nap sikeres megrendezését. és a Köves Tamás vezette oktatási munkacsoport munkájának eredményességét, valamint a www.maresz.hu honlap megújulását. A leköszönő elnök a jövő legfontosabb feladatának az érdekképviselet erősítését jelölte meg.
    Köves Tibor (Meeting Budapest) alapító tag, korábbi elnök hozzászólásában kifogásolta az elnök kijelentését, miszerint két éve megszűnt a MaReSz "baráti klub jellege", ami a korábbi 16 évre volt jellemző.
    Éder Zoltán (Brill), a Felügyelő Bizottság elnöke igazolta az elnökség takarékos gazdasági tevékenységét, megállapítva, hogy a 7,2 milliós bevétel és a csak 5,2 milliós kiadás 2 milliós összeget eredményezett, de figyelmeztetett a sok elmaradt tagdíjból adódó magas kintlevőségre.
    Ezután külön választották meg az elnököt, az első, majd második alelnököt és az elnökség további négy tagját. A 4 éve az elnökségbe került "ifjú törökök" képviselője Nagy Gábor (Sensation Kommunikáció) eddigi első alelnök elvérzett az elnökségért indulva, s ezután már nem vállalt jelöltséget egyik elnökségi funkcióra sem.
    Az új tagok rövid bemutatkozásukban szakmai tapasztalatukat és lelkesedésüket ajánlották fel, Simon Gábor pedig még kiemelte a kedvezőtlen adózás elleni lobbizás fontosságát.
    A változás nagy elégtételt jelent a szövetséget létrehozó Ihrig Péternek, akinek - más "alapító atyákhoz" hasonló tekintélyes befolyása az utóbbi években jelentősen visszaszorult. Nem volt véletlen, hogy a tisztújító közgyűlés előtt a tagokhoz intézett szenvedélyes levelében kifejtette: "a távozó (egyben az azt megelőző) elnökség alelnöke a 200 fős taglétszám elérését tűzte célul, ezzel szemben a létszám az elmúlt két év alatt kb. 10%-al csökkent. A 15 alapító tagból az elmúlt évben újabb 2 lépett ki, ma már számuk mindössze 5. Vajon mi lehet a fogyás oka? A válasz egyértelmű: az elnökség tevékenysége nem adott perspektívát, nem volt programja, kommunikációja nem volt szimpatikus, összetartásra serkentő, tag-marasztaló. Összefoglalhatjuk így is: két éve alatt alig tett a tagságért. Csapatmunka nélküli, feszült légkört kisugárzó, értéket nem teremtő gyűlései mellett némely tagjánál az egyéni (üzleti, emberi, karrierépítési) érdekek érvényesítésének szándéka fedezhető fel, az e (társadalmi) munkához szükséges elhivatottság és alázat helyett."  
    Horváth Ágnes főtitkár végezetül elmondta, hogy 6 eddigi tagság szűnt meg (főleg tagdíj elmaradások miatt), s rövid bemutatkozás után megszavazták, hogy 4 cég lett új tag, így a Hotel Audio Visual Services Szolgáltató Kft., a Román Sándor Tánctársulata Kft. Experidance Rendezvényház, a Tér Film Zene Kft.; illetve pártoló tagként L.A. Multi-Zone Kft.
(Forrás: Eventer tudósítás, 2010.06.29.)