HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
A MaReSz elnöki levele a megújulásról
2010.08.18.

A Magyarországi Rendezvényszervezők Szövetségének közgyűlését megelőző heves viták és lobbizás eredményeként soha nem látott létszámban jöttek össze június 29-én a tagok képviselői és végül megújították az elnökség több mint felét. A közgyűlésen a beszámolók elfogadása után külön választották meg az elnököt, az első, majd második alelnököt és az elnökség további négy tagját. A kétéves elnöki poszt után visszavonult Szalma Béla helyére Ganczer Gábort, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója került, első alelnökké lépett előre Stefkóné Vermes Judit (Congress Kft.) eddigi második alelnök, helyére pedig Semsei Rudolf (Budapest Party Service) elnökségi tagot választották. Maradt az elnökségben Morlin Franciska (Chemol Travel) és új tag lett Bacsi Krisztina (Danubius Hotels), Simon Gábor (Nexus) és (Bakró-Illés) Szabó Hédi (RagazzArt). A 4 éve az elnökségbe került "ifjú törökök" képviselője Nagy Gábor (Sensation Kommunikáció) eddigi első alelnök elvérzett az elnökségért indulva, s ezután már nem vállalt jelöltséget egyik elnökségi funkcióra sem. Az új elnök a bizalom megköszönése után egyetértett azzal a javaslattal, hogy a 93 tagú MaReSz tagságát érdemes lenne bővíteni, hogy még jobban képviselhesse a szakmai érdekeket.

    A változás nagy elégtételt jelent a szövetséget létrehozó Ihrig Péternek, akinek - más "alapító atyákhoz" hasonló tekintélyes befolyása az utóbbi években jelentősen visszaszorult. Nem volt véletlen, hogy a tisztújító közgyűlés előtt a tagokhoz intézett szenvedélyes levelében kifejtette: "a távozó (egyben az azt megelőző) elnökség alelnöke a 200 fős taglétszám elérését tűzte célul, ezzel szemben a létszám az elmúlt két év alatt kb. 10%-al csökkent. A 15 alapító tagból az elmúlt évben újabb 2 lépett ki, ma már számuk mindössze 5. Vajon mi lehet a fogyás oka? A válasz egyértelmű: az elnökség tevékenysége nem adott perspektívát, nem volt programja, kommunikációja nem volt szimpatikus, összetartásra serkentő, tag-marasztaló. Csapatmunka nélküli, feszült légkört kisugárzó, értéket nem teremtő gyűlései mellett némely tagjánál az egyéni (üzleti, emberi, karrierépítési) érdekek érvényesítésének szándéka volt felfedezhető, az e (társadalmi) munkához szükséges elhivatottság és alázat helyett."
    Ganczer Gábor mostani elnöki levelében azt hangsúlyozta, hatékonyabb együttműködésre törekszik az elnökség többi tagjával, a tagozatok vezetőivel és reméli, hogy a tagok is nagyobb aktivitással kívánják majd segíteni a MaReSz megújulását. (Eventer tudósítás, 2010.08.18.)