HÍREK->Archívum

Szakmai hírek Kulturális és egyéb hírek Keresés a hírekben

 
Titanic megaprojekt Gyálon
2010.12.10.

File László elmondta, hogy már eddig is többszáz millió forintot költött az előkészületekre, de most már szüksége volt a pótlólagos forrás bevonására.
Természetesen banki hitel nélkül ez a beruházás sem jöhetne létre, ám a pénzintézetek manapság vonakodnak az ingatlanprojektek finanszírozásától. Az elnök elismerte, hogy a valódi lökést az adhatja, ha az egyik nagy nemzetközi tanácsadó cég (várhatóan a KPMG, a PwC, az Ernst&Young vagy a Deloitte...) által elkészített megvalósíthatósági tanulmányt jövő ősszel átnézik a bankok és rábólintanak a hitelkérelemre. 
    A megaprojekthez jelentős befolyással lehet a magyar idegenforgalmi piacra és a konferenciaturizmusra. A vízi vidámparkon kívül egy nagy, több ezer fős konferenciaközpont, ezen kívül egy hotel, wellness központ, üzletek és egyéb szolgáltatások kapnának helyet a Gyál külterületén lévő 100 hektáros területen.
A tulajdonos vezető szerint a beruházás már bírja a gyáli önkormányzat támogatását, ezt éppen a napokban erősítette meg Pápai Mihály, a néhány hete hivatalban lévő új polgármester.
File László megerősítette az Ingatlanmenedzser információit, miszerint annak fejében mondott igent a képviselőtestület, hogy a beruházó vállalja: 500 millió forint erejéig támogatja egy új városi sportközpont létesítését. A testület egyébként már tavaly az év végén napirendre tűzte a projektet, amellyel akkor még alpolgármesterként, de egyetértett a politikus. (Forrás: ingatlanmenedzser.hu, 2010.12.10. www.ingatlanmenedzser.hu )